250 лв. е трябвало да заплати българка, която наранила крака си

...
250 лв. е трябвало да заплати българка, която наранила крака си
Коментари Харесай

За българи с отстъпка: 250 лв. плати курортистка за обработване на рана в Слънчев бряг -

250 лева е трябвало да заплати българка, която наранила крайници си по време на почивката си в Слънчев бряг. Цената била преференциална, за българи, обяснили от частния медицински център. Чужденците се таксуват двойно, демонстрира репортаж на Нова телевизия. 

Потърпевшата Мария Костадинова разказва, че порязала крайници си и поради мощната болежка, потърсила здравна помощ в най-близкия център.

Още с влизането медицинският екип ме предизвести " тук е по-различно, тук се заплаща, не е като на друго място ", само че прелиминарен ценоразпис не ми беше показан. Накрая ми се показа един ценоразпис на рецепцията, на лист ми написаха всяка услуга какво коства, звъннаха един телефон и по-късно споделиха, че може да ми се направи отстъпка - " въпреки всичко сте българка ". Обясниха ми, че в съботен ден коства повече. За обзор, залепване на рана и слагане на инжекция срещу тетанус ми желаеха 250 лева.  Цялата процедура лиши не повече от 10-15 минути ", споделя Мария.

Младата жена удостовери, че е била предизвестена, само че не е очаквала " чак толкоз високи цени ". Според нея ценоразписът на медицинските услуги би трябвало да е подложен на видно място, с цел да може авансово човек да реши дали е по опциите му да употребява услугите на центъра.

Това е следващият сигнал против високите цени на медицинските услуги по Черноморието. Проучване на медията при започване на юли сподели, че  Измерването на кръвното налягане може да коства от 30 до 100 лева в другите медицински центрове. Рани се обработват против 30 лева, а мускулни инжекции се слагат против 40 лева Беше представен и чудноват случай, при който за вадене на рибена кост от гърлото е поискана сума от 700 лева

За да бъде подсигурена незабавната здравна помощ в морските ни курорти, в края на август, оборудвани с коли за спешна помощ, в Слънчев бряг, Златни пясъци и Приморско. Работното им време е 24 часа в денонощието до края на сезона.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР